Πληροφορίες

Πάργα

Η Πάργα είναι μια πανέμορφη κωμόπολη στα νοτιοδυτικά της Ηπείρου κοντά στην Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα και απέναντι από τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων.

Ένας οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά στις παρυφές του Ενετικού κάστρου, με επιρροές από τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, μακραίωνη ιστορία και ποικίλες φυσικές ομορφιές.

Αποτελεί εξαιρετικό τουριστικό θέρετρο που κάθε χρόνο προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να θαυμάσουν τις ανεπανάληπτες ομορφιές της και να γνωρίσουν την ιστορία της μέσα από τα σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα της.

Παραλίες

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε παραλίες με άμμο ή βότσαλα οι περισσότερες από τις οποίες είναι οργανωμένες και διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για θαλάσσια αθλήματα και παιχνίδια. Από τις δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής είναι αυτές του Βάλτου, Λύχνου, Κρυονερίου, πίσω Κρυονερίου, Σαρακίνικου και του Αϊ Γιαννάκη.

Αξιοθέατα - Εξορμήσεις

Η Πάργα αποτελεί μια θαυμάσια αφετηρία για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου καθώς και των νησιών του Β.Ιονίου. Μνημεία όπως ο βράχος του Zαλόγγου, η Νικόπολη, το μυθικό Νεκρομαντείο και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης αποκαλύπτουν την πλούσια ιστορία της περιοχής, ενώ εκδρομές στις πηγές του ποταμού Αχέροντα, τα Σύβοτα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα και τα νησιά των Παξών-Αντιπάξων προσφέρουν ευκαιρίες για εξερεύνηση και διασκέδαση.

Μέσα στην πόλη αξίζει να επισκεφτείτε το κάστρο, το κατάφυτο νησάκι της Παναγίας απέναντι από το λιμάνι, το εκκλησιαστικό Μουσείο, το κάστρο του Αλή Πασά στην Ανθούσα και πολλά άλλα.